zaterdag 27 november 2021, 00:00 - 00:00 uur

The Armed Man Concert

  • Grootorkest
  • Bullekerk, Zaandam

Informatie

ZFCZaandijk en het koor Cantabilé voeren samen The Armed Man - a mass of piece - uit in de Bullekerk.

The Armed Man is een mis gecomponeerd door Karl Jenkins in 1999. Het werd voor het eerst uitgevoerd op 25 April 2000 in Londen. Hij schreef het voor Royal Armouries museum voor de feesten naar aanleiding van het nieuwe millennium. Het werk wordt opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis.

Net zoals het War Requiem van Benjamin Britten een stuk gebaseerd op de Katholieke mis ter promotie van vrede.

Naast fragmenten uit de katholieke mis, bevat de tekst woorden uit andere religieuze en historische bronnen, waaronder de islamitische oproep tot gebed, de Bijbel (bijv. De Psalmen en Openbaring) en de Mahabharata. Schrijvers wiens woorden in het werk voorkomen zijn Rudyard Kipling, Alfred Lord Tennyson en Sankichi Toge, die de bombardementen op Hiroshima overleefden maar enkele jaren later stierven aan leukemie.

The Armed Man brengt de groeiende dreiging van een afdaling in oorlog in kaart, afgewisseld met momenten van reflectie; toont de verschrikkingen die oorlog met zich meebrengt; en eindigt met de hoop op vrede in een nieuw millennium, waarin "verdriet, pijn en dood kunnen worden overwonnen".


Delen


Terug naar Agenda