Activiteiten


Het leren bespelen van een muziekinstrument en ook samen kunnen spelen met andere muzikanten is het hoofdstreven van de opleidingscommissie en de docenten. Dat wil niet zeggen dat dit het enige is waar de opleidingscommissie mee bezig is. Naast de muzieklessen worden er ook andere muzikale activiteiten georganiseerd.


Voorspeelmiddag

Zo is er twee keer per jaar een voorspeelmiddag waarbij de leerlingen aan familie en vrienden kunnen laten horen wat zij hebben geleerd. De voorspeelmiddagen worden altijd in een bepaald thema georganiseerd waarbij het verenigingsgebouw mooi wordt aangekleed en thematische lekkernijen aanwezig zijn. Zo wordt het altijd een feestelijke en muzikale middag. Wil je ook een keer een kijkje nemen bij zo'n voorspeelmiddag? Houd dan de agenda goed in de gaten!


Sinterklaasavond

Andere terugkerende activiteiten zijn de Sinterklaasavond waarbij het er fanatiek aan toe gaat om zoveel mogelijk cadeaus in de wacht te slepen, de filmavond waarbij iedereen op matrassen, dekens en kussens samen met vriendjes en vriendinnetjes zich in een kleine bioscoop wanen, en het muzikale uitje buiten het verenigingsgebouw.


Uitstapjes

Zo is de opleidingscommissie met de leerlingen in 2013 naar de Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam geweest, waarbij de leerlingen op een creatieve en alternatieve manier in contact werden gebracht met het maken van muziek. De laatste keer is de opleidingscommissie met de leerlingen naar het Conservatorium van Amsterdam geweest waar de leerlingen een percussieworkshop kregen. Ritme is tenslotte de basis van alle muziek!