Docenten


Ati Lust

Docent saxofoon


Ati is is geen onbekende, jaren geleden gaf ze ook saxofoonles bij ZFC. Sinds januari 2017 is ze weer terug en leidt ze met veel enthousiasme de samenspelgroep. Ati is afgestudeerd "klassiek saxofoon" aan het Conservatorium van Amsterdam als Docerend Musicus. Met het Syrinx Saxofoonkwartet en met het World Saxophone Ochestra heeft ze heel wat van Europa gezien.


Voor workshops, studiedagen, sectierepetities en voor werving is Ati een graag geziene docent. Op dit moment is ze ook dirigent van het opleidingsorkest van Onderling Genoegen uit Krommenie en van het Saxofoonorkest Saxofobia waar ze de oprichtster van is, en geeft ze les in haar bloeiende privépraktijk in Spierdijk.


Rianne Schoemaker

Docent trompet & bugel


Rianne Schoemaker is onze docent voor de trompetten en bugels. Rianne is afgestudeerd "klassiek trompet" aan het Conservatorium van Amsterdam. Als trompettiste heeft zij veel kamermuziek- en orkestervaring bij voornamelijk symfonieorkesten.


Rianne komt zelf uit de fanfarewereld en begon ooit op bugel en is een enthousiaste docent die haar passie voor muziek graag overdraagt op haar leerlingen.


Mark Meurs

Docent slagwerk


Mark Meurs is woonachtig in Twisk en begon op 8-jarige leeftijd met slagwerkles bij Marcel Oud in Lutjebroek. Na een aantal jaar les op de snaredrum heeft hij zich ook gespecialiseerd op de pauken en het drumstel. Op laatstgenoemde instrument volgde er 1,5 jaar les bij Lex Bak om goed voorbereid te zijn voor het conservatorium van Haarlem. Hier heeft hij onder andere les gehad van de Nederlandse top drummers Mark Eshuis en Joost Kroon.


Sinds 2014 is hij bezig met het opbouwen van zijn muzikale carrière met meerdere cover- en eigenwerkbands. Ook het theater is voor hem niet vreemd. Met Stix Percussion en verschillende musical productie’s treed hij op door het hele land. Als uitvoerend muzikant heeft hij samengewerkt met artiesten als Charly Luske, Jan Akkermanen Shirma Rouse.


ZFC is niet de enige muziekvereniging waar hij lesgeeft. Ook in Opperdoes, Twisk, Andijk, Wervershoof, Wieringerwerf, Nibbixwoud en Ursem leert hij jong en oud hoe te spelen op drums, percussie en pauken. Tijdens de drumlessen staat plezier voorop. Zijn idee is namelijk dat wanneer je plezier hebt in het maken van muziek, je de meeste vooruitgang kunt boeken. Hij werkt volgens verschillende lesmethoden en staat open voor vragen en/ of eigen inbreng van de leerling tijdens de les!