zaterdag 18 maart 2023, 20:00 - 21:45 uur

Muzikale top in Zaandijk

  • Grootorkest
  • Saenredam College
  • Elvis Presleystraat 1, 1544 LC, Zaandijk

Informatie

Op 18 maart 2023 organiseert ZFC Zaandijk een dubbelconcert met SDG Ommen. Beide verenigingen zijn aan het toewerken naar een NK op 15 april; ZFC naar het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK*) in Drachten en SDG, als titelverdediger, naar het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap (ONSK*) in Zutphen.

Het belooft een avond van hoog muzikaal te worden en we vragen ook ú als publiek om te participeren en de beide orkesten op verschillende aspecten te beoordelen. Een professionele jury zal die avond ook aanwezig zijn.

Tickets tot 18 jaar Gratis** en vanwege de onkosten vragen we een kleine vergoeding van € 5,- aan iedereen van 18 jaar en ouder | De deuren zijn geopend vanaf 19:30 

------

Het A slagwerkensemble van SDG Ommen is opgericht in 1960 als drumband en staat sinds 1 januari 2018 onder leiding van dirigent Simon Haakmeester. Het slagwerkensemble is in 1992 definitief ontstaan na het stoppen van het Tamboer- en trompetterkorps. Het ensemble is regelmatig deelnemer aan concoursen, waar men in de loop van de jaren is opgeklommen van de 3e divisie naar de topklasse. Het slagwerkensemble SDG Ommen won tweemaal de WMC titel en werd daar één keer vice-wereldkampioen. Daarnaast werd meermaals de Nationale titel in de topklasse binnengehaald. Ook dit keer zal het ensemble op het ONSK meedoen in de topklasse waar ze als verplicht werk "The Journey of a Refugee" van Ruben Maathuis zullen uitvoeren.

 

ZFC Zaandijk heeft tijdens het ONFK van 2018 een mooie 3e plek weten te bemachtigen in de 2e divisie. Een prachtig resultaat, maar wat ze maar al te graag hopen te overtreffen tijdens deze editie. Dit keer staat "De Leeuwenkuil" van Leon Vliex als verplicht werk op het programma. Dit mooie werk zal zeker goed afgewerkt kunnen worden door ZFC, mede omdat ZFC goede ervaringen heeft met werken van deze componist. Op 18 maart zal ZFC voor de 2e keer laten horen welke vorderingen ze heeft gemaakt, want de dit werk kon al worden beluisterd, namelijk tijdens "Planeet ZFC", in november 2022. 

Graag zien we u op 18 maart in het Saenredam College!

*Voor meer informatie m.b.t. het ONFK; https://www.onfk.nl/ en m.b.t. het ONSK; https://www.onsk.nl/

Graag zien we u op 18 maart in het Saenredam College!

 

*Voor meer informatie m.b.t. het ONFK; https://www.onfk.nl/ en m.b.t. het ONSK; https://www.onsk.nl/

**er wordt €0,01 in rekening gebracht; we zijn bezig met een oplossingDelen


Terug naar Agenda